تحلیل تکنیکال بهترست یا تحلیل فاندامنتال
تحلیل تکنیکال بهترست یا تحلیل فاندامنتال
تحلیل تکنیکال و تحلیل بنیادی یا فاندامنتال، دو نوع اصلی تحلیل در بازار مالی هستند، که اگر در فکر شروع کسب و کار سرمایه گذاری خود هستید، حتما راجع به آن ها مطالبی را خوانده یا شنیده اید. هر دوی تحلیل های تکنیکال و فاندامنتال، به صورتی طراحی شده اند تا دیدگاهی از آینده تغییرات قیمت ها در بازار را در اختیار معامله گران بگذارند، و همین موضوع کلید یک سرمایه گذاری موفق است. با این که هردوی آن ها می توانند برای ارزیابی بازار پیش از سرمایه گذاری در یک سکیوریتی خاص مفید واقع شوند، اما تفاوت های زیادی با هم دارند. در این مقاله تفاوت های تحلیل تکنیکال و تحلیل بنیادی را بررسی می کنیم، تا شما متوجه شوید که چه زمانی و چگونه باید از این دو تحلیل استفاده نمایید.
تحلیل تکنیکال منحصرا بر تغییرات قیمت در طول زمان تمرکز دارد، و از این اطلاعات برای پیش بینی تغییرات قیمت در آینده استفاده می نماید. در تحلیل تکنیکال یک اصل وجود دارد که می گوید، همه چیز قیمت است. مهم نیست که علت آن چه بوده است، و چه عوامل دیگری می توانند باعث تغییر قیمت شوند. تحلیل گران تکنیکال بر این باور هستند که تاریخ تکرار می شود، و همراه با آن روند قیمت ها نیز تکرار می شود.
از سوی دیگر تحلیل بنیادی بر عوامل اقتصادی و مالی ای که ممکن است بر یک کسب و کار تاثیر داشته باشند، نظر می کند. تحلیل گران بنیادی با اعداد و آمار و همچنین عوامل کمی و کیفی سر و کار دارند، تا دیدگاهی جامع از نحوه تغییر قیمت ها داشته باشند. سپس تحلیل یک مقدار و ارزش را تولید می کند که می توان آن را با ارزش فعلی سکیوریتی مقایسه کرد، و در این صورت به سرمایه گذار کمک می کند که تصمیمش را در جهت خرید یا فروش آن در بازار بگیرد. در ادامه این مقاله تفاوت های اصلی تحلیل تکنیکال و تحلیل بنیادی را همراه با جزئیات بیشتر بیان می کنیم.
تفاوت های تحلیل تکنیکال و بنیادی
1- اهداف
تحلیل بنیادی بر قیمت های پیش بینی شده سهام، بر اساس شرایط اقتصادی و صنعت و آمار شرکت تمرکز دارد. این تحلیل به دنبال کمک به سرمایه گذاران برای پیش بینی دقیق و تصمیم گیری صحیح است، در حالی که تحلیل تکنیکال، تنها بر قیمت بازار تمرکز دارد، تا بدون در نظر گیری عواملی که ممکن است نتیجه را تغییر دهند، اتفاقات آینده را پیش بینی کند.
در تحلیل تکنیکال، هدف این است که در زمانی معامله گر خرید کند، که فکر می کند می تواند بعدا آن را به قیمت بیشتری بفروشد، در حالی که در تحلیل بنیادی، به محض این که قیمت بازار به پایین تر از مقدار واقعی حاصل از تحلیل افت کند، معامله گر آن را می خرد.
2- زمان
تحلیل بنیادی، برای پیش بینی ارزش های بلند مدت طراحی شده است، در حالی که تحلیل تکنیکال تغییرات قیمتی آن ها در کوتاه مدت را تعیین می کند. در کل تحلیل بنیادی بیشتر برای سرمایه گذاران صبوری خوب است که مقادیری را برای مدت طولانی سرمایه گذاری می کنند، و خریدشان را برای چندین سال نگه داری کرده و پس از یک مدت طولانی سودشان را دریافت می کنند.
از سوی دیگر تحلیل تکنیکال، سرمایه گذار یا معامله گر را قادر می سازد تا سهم ها را برای سود کوتاه مدت خرید و فروش کند. تحلیل تکنیکال برای خرید و نگه داری سهم های مناسب و کارآمد نیست. در تحلیل تکنیکال نمودارهای سهام را می توان به چند هفته، چند روز، و حتی چند دقیقه محدود کرد، اما با استفاده از تحلیل فاندامنتال، باید اطلاعات چندین فصل یا چندین سال را بررسی کنید، تا بتوانید سود طولانی مدت آن را پیش بینی نمایید
3- ارزش
فردی که تحلیل تکنیکال انجام می دهد، بر این باور است که هیچ سهامی ارزش واقعی ندارد، و قیمت سهام بر عرضه و تقاضا در بازار بستگی دارد. از سوی دیگر، تحلیل گر بنیادی ارزش ذاتی سهام را بررسی می کند. سپس آن ارزش را با قیمت بازار مقایسه می کند. هنگامی که قیمت بازار از ارزش ایجاد شده کمتر شود، وقت خرید فرا رسیده است، و هنگامی که قیمت بازار بالاتر باشد، زمان فروش و کسب سود در بلند مدت است.
4- اهمیت روند
در تحلیل بنیادی یا فاندامنتال، نیازی نیست که روند گذشته سهم را به دست آورد و تغییرات قیمتی در طول تاریخ را مطالعه کرد، اما تحلیل تکنیکال بر این عقیده است که روند گذشته دوباره تکرار خواهد شد، و تغییرات کنونی را می توان برای مطالعه روند در آینده به کار برد. به بیان ساده تر، روندها تقریبا مهم ترین بخش از تحلیل تکنیکال هستند، چرا که قیمت های تمامی سهم ها در گردش است و روند گذشته دوباره اتفاق خواهد افتاد.
همان طور که احتمالا متوجه شده اید، هر دوی این روش ها برای تحقیق و پیش بینی روند آینده و تغییرات در قیمت بازار استفاده می شوند. تحلیل تکنیکال و تحلیل بنیادی یا فاندامنتال، تفاوت های زیادی با هم دارند، و برای اهداف متفاوت با استفاده از ابزار و داده های ورودی متفاوت طراحی شده اند.
هر چند بسیاری از سرمایه گذاران، با ترکیب این دو تکنیک و وابسته به نحوه برداشت آن ها از نتایج و استفاده از آن ها در جهت رسیدن به هدفشان، موفقیت را تجربه کرده اند. همچنین برخی از تاجران ترجیح می دهند که این دو نوع تحلیل را به صورت جداگانه و بر اساس سبک معامله مورد علاقه و اهدافشان به کار ببرند.
1 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
سلام ممنونم از مطالب بسیار مفید مختصر وقابل فهم وروان .